Zoeken


toelichting inloggegevensLET OP

Het Pydio-systeem is per 1 juli 2019 vervangen door Nextcloud. We raden u aan om Pydio niet meer te gebruiken, omdat materiaal in Pydio niet meer actueel is. Zie de toelichting.Organisaties die deelnemen aan Digisterker krijgen toegang tot het Document Management Systeem Pydio. Hiervoor is een gebruikersnaam (login) en een wachtwoord nodig. Deze inloggegevens zijn bekend bij de Digisterker-contactpersoon van uw organisatie. Met deze inloggegevens zijn ook de andere Digisterker-systemen, voor bijvoorbeeld het maken van intake- en evaluatierapportages en voor het maken van certificaten, te gebruiken; zie het overzicht van inloggegevens en de toelichting gebruik systemen.

Gebruik voor Pydio bij voorkeur de browsers Chrome of Firefox. We raden af om voor Pydio de browser Internet Explorer te gebruiken, omdat daarvoor de inlogprocedure afwijkend is. Wilt u toch gebruik maken van Internet Explorer, volg dan nauwkeurig deze instructie om in te loggen.

Klik voor toegang tot het Digisterker-materiaal hieronder op het logo van Pydio:
Pydio

Werkruimtes
Pydio werkt met zogenaamde Werkruimtes. Elke Digisterker-deelnemer (contractant/licentiehouder) heeft toegang tot 4 Werkruimtes:
  1. Digisterker - deelnemers - generiek materiaal dat beschikbaar is voor alle deelnemers (zoals presentatiedia's voor docenten);
  2. Deelnemer-specifiek materiaal - materiaal voor de individuele deelnemende organisatie (bijvoorbeeld het Digisterker-werkboek);
  3. Mijn Bestanden - waar de deelnemer eigen materiaal in kan plaatsen (een 'dropbox', onzichtbaar voor anderen);
  4. Werkruimte docenten - waar de deelnemer en Digisterker-docenten eigen materiaal in kunnen plaatsen (een 'dropbox', zichtbaar voor de docenten die cursussen voor de deelnemer uitvoeren).
Door te klikken op Mijn Werkruimtes, krijgt u toegang tot deze 4 Werkruimtes, waar u ook tussen kunt wisselen:
Pydio

Pydio

Tip: Klik hier om een aantal instructievideo's over het gebruik van Pydio te bekijken.

Downloaden en uploaden van bestanden
Bestanden die in de Werkruimtes staan, kunt u downloaden naar uw eigen computer. Naar de Werkruimtes Mijn Bestanden en Werkruimte docenten kunt u ook bestanden uploaden. De deelnemer kan docenten of andere betrokkenen de toegang verlenen tot de Werkruimte docenten door een link, een gebruikersnaam (login) en een wachtwoord met hen te delen. Informatie daarover staat in de Werkruimte die de naam draagt van de deelnemer (bijvoorbeeld de Bibliotheek Den Haag).

Mappenstructuur
In de Werkruimtes zijn de documenten geordend in een mappenstructuur. U kunt door deze mappenstructuur navigeren, door op de mappen te klikken. Wanneer u naar de top van de mappenstructuur wilt, klikt u op het huisje dat u direct boven de mappenstructuur vindt. Zie het onderstaande plaatje:

Pydio

Tip: voeg de openingspagina van Pydio toe aan de favorietenlijst van uw webbrowser.