Zoeken


toelichting inloggegevens

In samenwerking met o.a. Logius (beheerorganisatie van DigiD) is een brochure ontwikkeld om mensen te wijzen op de mogelijkheden om te leren werken met DigiD en om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Bijvoorbeeld door naar de bibliotheek te gaan voor een cursus Klik & Tik of een Digisterker-cursus. Wanneer mensen geen cursus willen volgen, dan kunnen zij ook thuis of in de bibliotheek gebruik maken van 'Oefenen met DigiD'. Daarvoor moeten zij zich door de bibliotheek laten registeren in het volgsysteem van Oefenen.nl. Zie ook het stappenplan met een uitleg van hoe dit werkt en de informatie over de bibliotheeklicentie van Oefenen.nl.

Hoe maakt u de brochure?
Voor elke gemeente in uw werkgebied kunt u een afzonderlijke brochure maken, met daarop de logo's van bibliotheek en gemeente. De logo's van bibliotheek en de gemeenten hebben we al voor u verzameld en hoeft u niet zelf te uploaden. Na het invullen van een webformulier met de contactgegevens van de bibliotheek kunt u de brochure downloaden als pdf-bestand. De brochure is bedoeld als een tweezijdig bedrukte A4-flyer die op A5-formaat is gevouwen.

Log hieronder in met de inloggegevens van de Digisterker-coördinator van de bibliotheek.

Hoe gebruikt u de brochure?
De brochure kunt u voor verspreiding beschikbaar stellen aan de gemeente(n) en aan andere sociale partners in het werkgebied van uw bibliotheek. Wij verwachten dat u met deze brochure een mooi extra middel in handen krijgt voor de werving van cursisten. En het is ook een mooie aanleiding om met de gemeente en anderen in gesprek te gaan over het (cursus)aanbod van de bibliotheek! Wanneer gemeenten de minder digivaardige burgers herkennen en doorverwijzen naar het aanbod van de bibliotheek, zullen meer burgers in staat zijn om mee te doen aan de (digitale) samenleving.