Nextcloud

Nextcloud – Document Management Systeem

Stichting Digisterker stelt het cursusmateriaal voor de Digisterker-cursussen ‘Werken met de e-overheid’ digitaal beschikbaar via het document management systeem Nextcloud. Denk daarbij aan het werkboek en de PowerPoint-presentaties voor gebruik in de lessen. Ook overig ondersteunend materiaal, zoals een docentenhandleiding, staat in dit systeem. Nextcloud is toegankelijk voor Digisterker-coördinatoren en -docenten.

Login op Nextcloud

Inloggen in Nextcloud

Het Nextcloud-systeem is te bereiken via: nextcloud.digisterker.nl. Voor dit systeem zijn inloggegevens nodig. De inloggegevens voor de coördinator en de docenten zijn verschillend. De loginnaam van de docentaccounts begint met docent, bijvoorbeeld docentdordrecht. De Digisterker-coördinator kan docenten (of andere betrokkenen) toegang geven tot Nextcloud door de link nextcloud.digisterker.nl, een docent-loginnaam en een wachtwoord met hen te delen. Bent u uw gegevens kwijt, neemt u dan contact met ons op: tel. 053 2030 062 of e-mail: secretariaat@digisterker.nl

Functies van Nextcloud

In onderstaande afbeelding ziet u een korte toelichting op de functies van het Nextcloud-systeem. Deze functies kunt u via de paarse menu-balk van Nextcloud gebruiken:

Mappenstructuur van Nextcloud

In Nextcloud zijn documenten geordend in een mappenstructuur. U kunt door deze mappenstructuur navigeren, door op de mappen te klikken. Wanneer u naar de top van de mappenstructuur wilt, klikt u op het huisje dat u direct boven de mappenstructuur vindt. Zie de onderstaande afbeelding:

Downloaden en uploaden van bestanden

Bestanden die in Nextcloud staan, kunt u downloaden naar uw eigen computer. U kunt ook bestanden naar uw eigen mappen in Nextcloud uploaden.

Tip: voeg Nextcloud toe aan de favorietenlijst van uw webbrowser.