Zoeken


toelichting inloggegevens

Oefenen met DigiD

Voor veel mensen is DigiD nog een te hoge drempel om gebruik te kunnen maken van de elektronische overheid. Om deze drempel te verlagen, is www.oefenenmetdigid.nl ontwikkeld. Deze oefenomgeving, ‘Oefenen met DigiD’, is een website waar mensen kunnen oefenen met het aanvragen, activeren en gebruiken van hun DigiD. Zij kunnen dit doen zonder dat ze daarvoor hun persoonlijke gegevens hoeven in te vullen.

De website ‘Oefenen met DigiD’ is dus een simulatie (nabootsing) van de DigiD-website. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop: gebruikers krijgen geen toegang tot hun eigen gegevens of die van anderen en ingevulde gegevens worden niet opgeslagen. In afstemming met Logius, de DigiD-beheerorganisatie, mag Digisterker deze oefenomgeving aanbieden in de Digisterker-cursusbijeenkomsten en via de bibliotheeklicentie voor Oefenen.nl.

Oefenen met DigiD

Om gebruik te maken van ‘Oefenen met DigiD’ moet eerst ingelogd worden. Daarvoor zijn drie mogelijkheden:
 1. Digisterker-docent geeft cursist toegang
  Ga naar https://www.oefenenmetdigid.nl/cursus.
  Log in met dezelfde inloggegevens als die u gebruikt voor Pydio. De inloggegevens (login en wachtwoord) zijn bekend bij de lokale Digisterker-coördinator. Op de betreffende webpagina staan (tijdelijke) inloggegevens. Cursisten kunnen deze inloggegevens gebruiken om in te loggen op 'Oefenen met DigiD'. Deze inloggegevens kunt u dus delen met cursisten.
  De inloggegevens worden regelmatig gewijzigd. U zult voor elke cursusbijeenkomst waarin u 'Oefenen met DigiD' wilt gebruiken dus eerst de inloggegevens via de zojuist genoemde werkwijze moeten ophalen.
 2. Bibliotheek geeft gebruiker toegang voor thuisgebruik
  Maak gebruik van de bibliotheeklicentie voor Oefenen.nl, door de gebruiker aan te melden in het Volgsysteem van Oefenen.nl. Wanneer iemand is aangemeld in het Volgsysteem van Oefenen.nl kan hij/zij, door in te loggen op Oefenen.nl, gebruik maken van ‘Oefenen met DigiD’.
 3. Digisterker-docent logt zelf in
  Als Digisterker-docent kunt u ook direct inloggen op Oefenen met DigiD met dezelfde inloggegevens als die u voor ons Pydio-systeem gebruikt (zelfde login en wachtwoord). Deze gegevens mag u uiteraard niet delen met cursisten.