Digisterker-Nieuwsbrief

April 2022

Aanmeldformulier voor de docententraining ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’

Om de cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ als docent te mogen geven, moeten aspirant-docenten een docententraining volgen. Deze trainingen worden regelmatig door Stichting Digisterker aangeboden, zowel online als fysiek. Om aspirant-docenten te kunnen aanmelden, nam tot voor kort de bibliotheekcoördinator hiervoor contact op met het secretariaat van Stichting Digisterker. In overleg werd er dan een training ingepland. Vanaf nu kan de coördinator toekomstige docenten aanmelden met een handig online aanmeldformulier.

Op het formulier staan meerdere data genoemd voor online trainingen, alsook de optie voor een training op locatie. U vindt het formulier op de website Digisterkercursus.nl bij het menu-onderdeel ‘Coördinatoren’, onder de tegel ‘Docententraining aanvragen’ (klik hier voor een directe link naar het formulier).

Detail van de webpagina ‘Coördinatoren’ op de website Digisterkercursus.nl. Als u klikt op de tegel ‘Docententraining aanvragen’ (de tweede tegel op de eerste rij), dan komt u bij het formulier, dat u online in kunt vullen en vervolgens kunt versturen

Wilt u meer weten over deze nieuwe manier van aanmelden? Neem dan contact op met het secretariaat van Stichting Digisterker:

E-mailadres: secretariaat@digisterker.nl
Telefoonnummer: 053 2030 062

Over de cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’
De cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ ondersteunt groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de digitale overheid. De cursussen worden meestal door de plaatselijke bibliotheek aangeboden. Bibliotheekmedewerkers, vrijwilligers en soms ambtenaren verzorgen deze cursussen. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met de persoonlijke gegevens van de cursisten. In verband met de privacy en veiligheid van de cursisten dienen de docenten hier zorgvuldig mee om te gaan. Hiervoor zijn door Stichting Digisterker gedragsregels opgesteld, die tijdens een verplichte docententraining worden besproken. Het is van groot belang dat docenten zich aan deze regels conformeren. Na het volgen van deze docententraining ontvangt de docent een certificaat en worden zijn of haar contactgegevens opgenomen in het Digisterker-certificeringsregister.