Digisterker-Nieuwsbrief

April 2022

Aanvullend lesmateriaal op DigiVitaler.nl

Al het materiaal dat docenten nodig hebben om een DigiVitaler-les te kunnen geven staat op de website Digivitaler.nl. Bij een ‘gewone’ DigiVitaler-les bestaat dit materiaal uit een docentenhandleiding, een PowerPoint-presentatie, video(’s) en een boekje, alsook een werkblad met opdrachten, een demo-omgeving of website, een quiz en tips. Vanaf nu vindt u op Digivitaler.nl ook aanvullende lesmaterialen. Met dit materiaal kunt u een andere les verrijken.

Gaat uw les bijvoorbeeld over het patiëntenportaal van het ziekenhuis? Dan kunt u aanvullend ook kort aandacht besteden aan bijvoorbeeld de app BeterDichtbij. Deze app wordt namelijk in een flink aantal ziekenhuizen gebruikt door specialisten in hun contact met patiënten. Een aanvullende les over de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is in ontwikkeling.

Detail van de webpagina ‘BeterDichtbij’ op Digivitaler.nl

Al het aanvullend materiaal is informatief, voorlichtend van aard. Bij een aanvullende les bestaat het materiaal uit een boekje over het onderwerp, een informatieve PowerPoint-presentatie voor de docent, één of meer video’s en relevante websites. Het boekje kunt u (laten) printen en uitdelen aan de cursisten, de presentatie en video’s kunt u laten zien als u daar tijd voor heeft, naar de websites kunt u verwijzen. Er zijn dus geen opdrachten en er wordt dus niet geleerd door te doen, zoals bij de ‘gewone’ lessen op Digivitaler.nl. De cursisten kunnen ook bij een deel van het materiaal, zoals de video’s en de boekjes.

U vindt deze aanvullende lessen onder de tegel ‘Meer digitale zorg …’. Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website Digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

Detail van de webpagina ‘Lessen’ op Digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de onderste tegel ‘Meer digitale zorg…’ linksonder klikt, komt u bij het aanvullend lesmateriaal

Wilt u meer weten over deze aanvullende DigiVitaler-lessen? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090