Digisterker-Nieuwsbrief

December 2023

Nieuw: les over Spreekuur.nl op Digivitaler.nl

Op de website Digivitaler.nl staat het lesmateriaal dat docenten nodig hebben om DigiVitaler-lessen te kunnen geven: ‘gewone’ DigiVitaler-lessen waarbij de cursisten zelf in demo-omgevingen of op websites kunnen oefenen aan de hand van opdrachten. Er zijn ook aanvullende lessen, waarbij cursisten worden geïnformeerd over nieuwe digitale zorgtoepassingen. Onlangs is er weer een aanvullende les toegevoegd aan het aanbod op Digivitaler.nl: een les over Spreekuur.nl.

DigiVitaler-boekje Spreekuur.nl

De les ‘Spreekuur.nl
In deze les wordt uitgelegd wat Spreekuur.nl is. Het is een online tool waarmee u op elk moment van de dag advies kunt vragen aan uw huisarts of de arts van de huisartsenpost. Voordat u uw vraag stelt, beantwoordt u eerst een aantal ‘standaardvragen’ over uw gezondheid en uw klacht en voegt u eventueel een foto toe. U kunt alleen gebruik maken van Spreekuur.nl als uw huisartsenpraktijk en de huisartsenpost ermee werken.

De webpagina ‘Spreekuur.nl’ op Digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent

Waar kan ik de les vinden?
U vindt het lesmateriaal dat bij de les ‘Spreekuur.nl’ hoort terug onder de tegel ‘Meer digitale zorg …’ Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website Digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

De webpagina ‘Lessen’ op Digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de onderste tegel ‘Meer digitale zorg…’ linksonder klikt, komt u bij het aanvullend lesmateriaal, waaronder de les ‘Spreekuur.nl’ (even doorklikken op de tegel ‘Contact met zorgverlener’)

Geen docent en toch geïnteresseerd?
Bent u geen docent en toch geïnteresseerd in de les over patiëntenplatforms? Een deel van het lesmateriaal kunt u inzien zonder te zijn ingelogd als docent, zoals het boekje. Klik hier voor dit vrij toegankelijk materiaal.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze aanvullende DigiVitaler-les? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090