Digisterker-Nieuwsbrief

Februari 2022

Lesprogramma Digisterker – Werken met de e-overheid vanaf nu via Digisterkercursus.nl

Het werd in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd, maar nu is het zover. Stichting Digisterker heeft een nieuwe website voor het programma Digisterker – Werken met de e-overheid. Vanaf nu is al het lesmateriaal voor het geven én organiseren van een cursus toegankelijk via één centrale website: digisterkercursus.nl.

Waarom een nieuwe website?
Het lesmateriaal van Digisterker – Werken met de e-overheid was op verschillende plaatsen te vinden. Een deel van het materiaal stond in Nextcloud, een deel stond op onze eigen website digisterker.nl. Deze nieuwe website brengt daar verandering in. Net als de andere Digisterker-programma’s (DigiVitaler en Doe je digiding!) beschikt Digisterker – Werken met de e-overheid nu ook over een eigen website. 

De nieuwe website digisterkercursus.nl

Voor wie?
De nieuwe website digisterkercursus.nl is toegankelijk voor docenten én coördinatoren met de huidige gebruikersnamen en wachtwoorden.

Docenten vinden op de nieuwe website alles wat zij nodig hebben om lessen voor te bereiden. Zij kunnen werkboeken samenstellen, certificaten printen en op zoek naar tips voor lessen. De coördinator vindt op deze website allerlei ondersteunende materialen om een passend cursusaanbod te organiseren binnen de eigen bibliotheek.

Ook voor cursisten
Maar dat is nog niet alles! Alle werkboekhoofdstukken zijn via de website ook openbaar beschikbaar via digisterkercursus.nl/doen. Dit is handig voor cursisten die na het volgen van de cursus door willen leren of voor collega’s die ook gebruik willen maken van het materiaal. Denk hierbij aan de medewerkers van SeniorWeb, van het Taalhuis of van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Nieuwsgierig geworden?
Neem dan direct een kijkje op digisterkercursus.nl. Ook is er een korte tutorial gemaakt, waarin u in een kleine 5 minuten kennis maakt met de nieuwe website.