Digisterker-Nieuwsbrief

Februari 2024

Nieuw: les over MantelzorgNL op digivitaler.nl

Op de website digivitaler.nl staat het lesmateriaal dat docenten nodig hebben om lessen over digitale zorg te kunnen geven. Er zijn ‘gewone’ DigiVitaler-lessen waarbij de cursisten zelf in demo-omgevingen of op websites kunnen oefenen aan de hand van opdrachten. En er zijn aanvullende lessen, waarbij cursisten worden geïnformeerd over nieuwe digitale zorgtoepassingen. Onlangs is er weer een aanvullende les toegevoegd aan het aanbod op digivitaler.nl: een les over MantelzorgNL.

DigiVitaler-boekje MantelzorgNL

De les ‘MantelzorgNL
In deze les wordt uitgelegd wat MantelzorgNL is. MantelzorgNL is de landelijke vereniging die bij de overheid opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur. MantelzorgNL geeft onder andere voorlichting en advies aan mantelzorgers en professionals die mantelzorgers ondersteunen. Zo organiseert MantelzorgNL bijeenkomsten en workshops, helpt mantelzorgers op maat en biedt informatie via de website mantelzorg.nl.

De webpagina ‘MantelzorgNL’ op Digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent

Waar kan ik de les vinden?
U vindt het lesmateriaal dat bij de les ‘MantelzorgNL’ hoort terug onder de tegel ‘Meer digitale zorg …’ Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

De webpagina ‘Lessen’ op digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de onderste tegel ‘Meer digitale zorg…’ linksonder klikt, komt u bij het aanvullend lesmateriaal, waaronder de les ‘MantelzorgNL’

Geen docent en toch geïnteresseerd?
Bent u geen docent en toch geïnteresseerd in de les over MantelzorgNL? Een deel van het lesmateriaal kunt u inzien zonder te zijn ingelogd als docent, zoals het boekje. Klik hier voor dit vrij toegankelijk materiaal.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze aanvullende DigiVitaler-les? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090