Digisterker-Nieuwsbrief

Februari 2024

Twee veelgestelde vragen uitgelicht

Zowel de website Digisterkercursus.nl als de website Digivitaler.nl bevatten het menu-onderdeel ‘Veelgestelde vragen’. In elke nieuwsbrief lichten we er twee vragen uit: eentje over het lesprogramma ‘Digisterker- Werken met de e-overheid’ en eentje over het lesprogramma ‘DigiVitaler’. Deze keer luidt de Digisterker-vraag ‘Is er een gemeentelijke module voor een cursist uit een andere gemeente?’ De DigiVitaler-vraag luidt ‘Kan ik gelijktijdig ingelogd zijn als docent en als cursist?’ Beide vragen zijn vooral relevant voor docenten.

Ja, u kunt voor elke willekeurige gemeente de gemeentelijke module downloaden.

De werkwijze is als volgt:

  1. Ga naar Digisterker door doen!
  2. Open in het uitklapmenu op het menu-onderdeel ‘Module 3 – Aanvragen bij de gemeente’
  3. Er verschijnt een keuzemenu met gemeentenamen. Klik op de gemeentenaam waarvan u de module wilt downloaden voor de cursist
  4. Download het themahoofdstuk van de desbetreffende gemeente
  5. Print het aparte themahoofdstuk en geef het als los boekje aan de cursist

Ja, dit kan. U moet hiervoor twee verschillende browsers gebruiken, bijvoorbeeld Microsoft Edge en Google Chrome. U logt in met uw docentenaccount via de ene browser en met uw cursistenaccount via de andere.

U kunt ook in dezelfde browser blijven en als tweede venster het InPrivate-venster (Microsoft Edge) of het Incognitovenster (Google Chrome) gebruiken.

Voor de veelgestelde vragen op Digisterkercursus.nl hoeft u niet in te loggen. Voor de veelgestelde vragen op Digivitaler.nl wel. De vragen bedoeld voor coördinatoren ziet u na ingelogd te zijn als coördinator, de vragen bedoeld voor docenten nadat u bent ingelogd als docent.