Digisterker-Nieuwsbrief

Juli 2022

Lessen over Positieve Gezondheid en PGO’s op Digivitaler.nl

Op de website Digivitaler.nl staat het lesmateriaal dat docenten nodig hebben om DigiVitaler-lessen te kunnen geven: ‘gewone’ DigiVitaler-lessen waarbij de cursisten zelf in demo-omgevingen of op websites kunnen oefenen aan de hand van opdrachten. Er zijn ook aanvullende lessen, waarbij cursisten worden geïnformeerd over nieuwe digitale zorgtoepassingen. Onlangs zijn twee aanvullende lessen toegevoegd aan het aanbod op Digivitaler.nl: een les over Positieve Gezondheid en een les over Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO’s).

Het DigiVitaler-boekje over Positieve Gezondheid

Het DigiVitaler-boekje over PGO’s

De les ‘Mijn Positieve Gezondheid’
In deze les wordt uitgelegd wat Positieve Gezondheid is. Ook wordt ingegaan op de online test ‘Mijn Positieve Gezondheid’ die op de website MijnPositieveGezondheid.nl staat. Door de test te maken krijg je een goed beeld van hoe je je voelt: zowel lichamelijk, als psychisch en sociaal. En zo weet je waaraan je zou willen werken, alleen en/of samen met anderen, vanuit wie je bent en wie je wilt zijn.

De webpagina ‘Mijn Positieve Gezondheid’ op Digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent

De les ‘PGO’
In deze les wordt uitgelegd wat een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je een PGO kiest, vult en gebruikt.

De webpagina ‘PGO’ op Digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent

Waar kan ik de lessen vinden?
U vindt het lesmateriaal dat bij de les ‘Mijn Positieve Gezondheid’ en de les ‘PGO’ hoort terug onder de tegel ‘Meer digitale zorg …’. Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website Digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

De webpagina ‘Lessen’ op Digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de onderste tegel ‘Meer digitale zorg…’ linksonder klikt, komt u bij het aanvullend lesmateriaal, waaronder de les ‘Mijn Positieve Gezondheid’ en de les ‘PGO’

Geen docent en toch geïnteresseerd?
Bent u geen docent en toch geïnteresseerd in de lessen over Positieve Gezondheid en PGO’s? Een deel van het lesmateriaal kunt u inzien zonder te zijn ingelogd als docent, zoals de boekjes. Klik hier voor het voor iedereen toegankelijke materiaal van de les ‘Mijn Positieve Gezondheid’ en hier voor het vrije materiaal van de les ‘PGO’.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze aanvullende DigiVitaler-lessen? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090