Digisterker-Nieuwsbrief

Mei 2023

YourGift-donatie voor lesprogramma ‘Digisterker in detentie’

Goed nieuws! Directeur Piet Boekhoudt van Stichting Digisterker ontving op 17 april in Amsterdam uit handen van Karin van Oevelen van YourGift Cards een donatie ter waarde van € 2.500,-. Digisterker gaat deze bijdrage gebruiken voor de verdere opstart en promotie van het lesprogramma ‘Digisterker binnen detentie’ in de 24 Penitentiaire Inrichtingen van Nederland.

V.l.n.r.: Chantal Venema van Digisterker, Karin van Oevelen van YourGift Cards en Piet Boekhoudt van Digisterker

Digisterker binnen detentie
Vanaf medio 2022 is de cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ ook beschikbaar voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) om aan te bieden aan gedetineerden. De cursus draagt bij aan de voorbereiding op terugkeer in de samenleving en ondersteunt de re-integratie. Het lesprogramma kan worden ingezet bij het onderwijs, in de bibliotheek van de Penitentiaire Inrichting (PI), in het re-integratiecentrum (RIC) of een combinatie daarvan. Klik hier voor de brochure over het lesprogramma.

YourGift Cards
Wanneer je bij YourGift Cards een YourGift cadeaukaart bestelt, doneert YourGift Cards namens jou aan een goed doel of maatschappelijk project. Ook overheidsorganisaties als DJI kopen deze cadeaukaarten in en vragen daarvoor een ‘Social Return’-inspanning van YourGift Cards. Dankzij deze ‘Social Return’-bijdrage van € 2.500,- kan Stichting Digisterker de verdere opstart en promotie van het lesprogramma ‘Digisterker binnen detentie’ in de 24 PI’s oppakken.

Vragen?
Heeft u als bibliotheek vragen over de samenwerking tussen de DJI en Stichting Digisterker? Neem dan contact op met:

Chantal Venema, medewerker Dienstverlening en Relatiebeheer bij Stichting Digisterker
E-mailadres: chantal.venema@digisterker.nl
Telefoon: 06-11425910