Digisterker-Nieuwsbrief

December 2021

Nieuwe website voor ‘Werken met de e-overheid’ komt eraan!

Stichting Digisterker bouwt aan een nieuwe website voor het programma ‘Werken met de e-overheid’. Op deze nieuwe website komt al het materiaal te staan dat Digisterker-coördinatoren en -docenten nodig hebben om een cursus te kunnen organiseren of geven. Handig en overzichtelijk alles op één plek. Nu staat het materiaal nog verspreid over twee plaatsen: zowel op de website Digisterker.nl als in het online documentmanagement-systeem Nextcloud. De nieuwe website ‘Werken met de e-overheid’ zal in de tweede week van januari 2022 worden gelanceerd.

De webpagina ‘Cursusmateriaal’ van de nieuwe website ‘Werken met de e-overheid’

Op de nieuwe website kan worden ingelogd met dezelfde inlogaccounts die docenten en coördinatoren nu gebruiken om in te loggen op Nextcloud. Nextcloud blijft nog wel bestaan. Als een online platform waar coördinatoren en docenten eigen documenten kunnen opslaan en delen.

Een deel van het lesmateriaal zal op de nieuwe website ook openbaar worden aangeboden, vrij toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor collega’s van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Of voor cursisten die tijdens of na de cursus zelf het materiaal nog een keer willen bekijken of willen oefenen in één van de demo-omgevingen van Digisterker.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de preview hieronder. Zoals gezegd zal in de tweede week van januari 2022 de nieuwe website online staan. Er komt een videotutorial, waarin de website ‘Werken met de e-overheid’ zal worden uitgelegd en toegelicht. Hierover ontvangen de Digisterker-docenten begin januari bericht van hun bibliotheekcoördinatoren.