Digisterker-Nieuwsbrief

Oktober 2022

Les over patiëntenplatforms op Digivitaler.nl

Op de website Digivitaler.nl staat het lesmateriaal dat docenten nodig hebben om DigiVitaler-lessen te kunnen geven: ‘gewone’ DigiVitaler-lessen waarbij de cursisten zelf in demo-omgevingen of op websites kunnen oefenen aan de hand van opdrachten. Er zijn ook aanvullende lessen, waarbij cursisten worden geïnformeerd over nieuwe digitale zorgtoepassingen. Onlangs is er weer een aanvullende les toegevoegd aan het aanbod op Digivitaler.nl: een les over patiëntenplatforms, zoals Kanker.nl, Nieren.nl of Dementie.nl.

DigiVitaler-boekje Patiëntenplatforms

De les ‘Patiëntenplatforms’
In deze les wordt uitgelegd wat patiëntenplatforms zijn. Een patiënt kan vragen hebben over zijn ziekte, zeker als deze ernstig is. En dat geldt ook voor zijn naasten. Dan is het fijn dat er een website is over de ziekte, zoals Kanker.nl, Nieren.nl of Dementie.nl. Een website met betrouwbare informatie van deskundigen en waar patiënten veilig online anderen kunnen ontmoeten, die in dezelfde situatie verkeren. Zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen steunen.

De webpagina ‘Patiëntenplatforms’ op Digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent

Waar kan ik de les vinden?
U vindt het lesmateriaal dat bij de les ‘Patiëntenplatforms’ hoort terug onder de tegel ‘Meer digitale zorg …’. Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website Digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

De webpagina ‘Lessen’ op Digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de onderste tegel ‘Meer digitale zorg…’ linksonder klikt, komt u bij het aanvullend lesmateriaal, waaronder de les ‘Patiëntenplatforms’

Geen docent en toch geïnteresseerd?
Bent u geen docent en toch geïnteresseerd in de les over patiëntenplatforms? Een deel van het lesmateriaal kunt u inzien zonder te zijn ingelogd als docent, zoals het boekje. Klik hier voor dit vrij toegankelijk materiaal.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze aanvullende DigiVitaler-les? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090