Digisterker-Nieuwsbrief

Oktober 2023

Nieuw! Hoofstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’

De cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ is onderdeel van het educatieve aanbod van vrijwel alle openbare bibliotheken in Nederland. De cursist leert in de cursus onder begeleiding van gecertificeerde docenten stap voor stap om steeds meer zelf online met de overheid te regelen. De cursus bestaat uit vijf modules. De docent kan de onderwerpen binnen de modules aanpassen aan de behoeften van de cursist. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek, met per module één of meer hoofdstukken. Aan de module ‘Gebruiken – mijn-omgevingen’ is een nieuw hoofdstuk toegevoegd: ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’.

Cursisten kunnen op Mijnpensioenoverzicht.nl inloggen met hun DigiD. Op de mijn-omgeving vinden ze o.a. het pensioen dat ze al hebben opgebouwd en het verwachte pensioenbedrag na pensionering, inclusief de AOW.

U vindt het hoofdstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’ op verschillende plaatsen op digisterkercursus.nl.

Allereerst als hoofdstuk in uw eigen versie van het werkboek ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’:

  1. Ga naar digisterkercursus.nl
  2. Klik op het menu-onderdeel ‘Cursusmateriaal’
  3. Klik op de tegel ‘Cursusmateriaal samenstellen’
  4. Klik op de tegel ‘Digisterker-cursus – mijn versie’
  5. Log in met uw docent-account van Digisterker
  6. Vink bij Module 4 het hoofdstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl aan en download uw versie van het werkboek als pdf. U kunt vervolgens het werkboek zelf printen of laten printen bij printshop Ricoh

Bij uw versie van het werkboek horen ook powerpointpresentaties die u kunt gebruiken tijdens uw lessen. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen presentatie, zo ook het aangevinkte hoofdstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’. Deze presentaties kunt u als zip-bestand downloaden.

U vindt het hoofdstuk over Mijnpensioenoverzicht.nl ook onder de tegels ‘Digisterker op thema’ en ‘Digisterker door doen’.

Als u op digisterkercursus.nl op het menu-onderdeel ‘Cursusmateriaal’ klikt en vervolgens op de tegel ‘Cursusmateriaal samenstellen’, komt u op deze webpagina. Onder de tegels ‘Digisterker-cursus – mijn versie’, ‘Digisterker op thema’ en ‘Digisterker door doen’ vindt u het hoofdstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de lesprogramma ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ of het hoofdstuk ‘Mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken’? Neem dan contact op met het secretariaat van Stichting Digisterker:

E-mailadres: secretariaat@digisterker.nl
Telefoon: 053 2030 062