Digisterker-Nieuwsbrief

December 2021

Doe mee aan de Slimme Zorg Estafette!

Van 27 januari tot en met 25 februari 2022 organiseert het ministerie van VWS de Slimme Zorg Estafette. In deze maand ontmoeten zorgverleners, aanbieders én gebruikers elkaar rondom slimme zorg en zorginnovaties. Dit is een uitgelezen kans om de bibliotheek te presenteren als partner op het gebied van gezondheid en (digitale) zorg. Organiseert uw bibliotheek al aanbod op het gebied van (digitale) zorg en gezondheid? Doe dan mee en laat aan lokale, potentiële zorgpartners zien wat uw bibliotheek te bieden heeft! Het is een echte estafette, waarbij om de week het stokje wordt doorgegeven. Nederland is in vier regio’s opgedeeld. De eerste week begint in Regio Oost, dan komt West aan de beurt en vervolgens Oost, om in de vierde week te eindigen in Regio Zuid.

Elke bibliotheek kan zich bij de Slimme Zorg Estafette aansluiten door bestaande activiteiten aan te melden, lokaal iets extra’s te organiseren en/of deel te nemen aan activiteiten van anderen. Er gebeurt al veel in bibliotheken rond (digitale) zorg en gezondheid. Zo heeft de Koninklijke Bibliotheek het nieuwe lesprogramma DigiVitaler van Digisterker ingekocht en bieden bibliotheken hulp en informatie rondom de donorregistratie en corona. En daarnaast organiseren bibliotheken activiteiten met partners in het kader van positieve gezondheid.

Hoe meld je je aan als bibliotheek?
Op de website Slimmezorgestafette.nl vindt u meer informatie over de regio’s en hoe u een activiteit kunt aanmelden. Ook vindt u er een handige toolkit voor de communicatie en een activiteitenhandboek met tips, tricks en inspiratie. Houd rekening met de begin- en einddatum in uw regio.

Heeft u vragen of wilt u sparren over een (mogelijke) activiteit? Neem dan gerust contact op met de werkgroep: Stephanie Verhagen, Froukje Stuursma en Kim Keijsers:

Deze oproep is al eerder gedaan op Bibliotheeknetwerk.nl en op Biebtobieb.nl.