Digisterker-Nieuwsbrief

Juli 2022

Digisterker door de ogen van anderen

Andere organisaties besteden ook aandacht aan de lesprogramma’s van Stichting Digisterker.
hieronder een selectie van de afgelopen maand…

'Hiep hiep voor de bieb! De Bibliotheek is een niet te onderschatten partner voor de zorg! Hoe dan? Lees in de nieuwste ICT&health drie supermooie voorbeelden waarop zorgprofessionals samen met de bibliotheek de zorg voor de patiënt beter maken!' Aldus de auteur Jos Arts van het artikel op zijn LinkedIn-profiel.

Het artikel 'Bibliotheek kan veel betekenen voor digitale vaardigheden' staat op 'Het officiële kennisplatform voor zorginnovatie' ICT&Health.nl, maar is ook in zijn geheel terugvinden als LinkedIn-bericht van de auteur: Bibliotheek kan veel betekenen voor digitale vaardigheden.

'Steeds meer bibliotheken in Nederland bieden workshops en cursussen aan over digitale zorg. Het lesprogramma heet DigiVitaler en is ontwikkeld door Stichting Digisterker. Tijdens een les staat één vorm van digitale zorg centraal. Bijvoorbeeld Thuisarts.nl , gezondheidsapps of videobellen met de dokter. Sinds kort is het aanbod uitgebreid met een les over Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO’s). Zorginstellingen met interesse in een les voor hun eigen patiënten kunnen contact opnemen met hun lokale bibliotheek.'

Het artikel over de DigiVitaler-les staat op de website van de PGO-alliantie, PGO.nl (de PGO-alliantie bestaat uit ruim vijftig patiënten-, branche-, consumenten- en welzijnsorganisaties): Bibliotheken bieden les aan over persoonlijke gezondheidsomgevingen.

'De nieuwe vlog van de Taalmeiden is weer uit. Dit keer een vlog over de cursus DigiVitaler. Alles wordt digitaler, ook de zorg. Maar voor veel mensen gaat de ontwikkeling te snel. Daarom heeft de Bibliotheek samen met Ziekenhuis Rivierenland een cursus ontwikkeld om de digitale zorg toegankelijk te maken. In de vlog hoor je daarom alles over de cursus DigiVitaler! Veel kijkplezier!'

De vlog van deze taalambassadeurs is terug te vinden op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Rivierenland: De Taalmeiden - VLOG #14 - Wat is DigiVitaler?