Zoeken


toelichting inloggegevens

Digisterker — werken met de e-overheid


14 oktober 2019 - Ouderen in digitaal Nederland

Ouderen in digitaal Nederland
(foto: Nico Alsemgeest)

Er is nog een lange weg te gaan om 55+’ers optimaal van internet te kunnen laten profiteren. Dit is een van de belangrijkste conclusies naar aanleiding van drie verschillende onderzoeken die vandaag gepresenteerd werden in Nieuwspoort. De onderzoeksrapporten werden overhandigd aan vertegenwoordigers van de Alliantie Digitaal Samenleven: staatssecretaris Raymond Knops (BZK), Jeroen Hoencamp (CEO VodafoneZiggo) en prinses Laurentien van Oranje (Number 5 Foundation)..
Stichting Digisterker steunt de Alliantie Digitaal Samenleven en is betrokken bij diverse actielijnen.
Lees meer over de onderzoeken.

Tijdens de bijeenkomst in Nieuwspoort werd het Grijs en Wijs Mediafestival van zaterdag 9 november aangekondigd. Dit festival zal tijdens de week van de Mediawijsheid plaatsvinden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Hilversum). Het festival staat in het teken van ouderen en media. Stichting Digisterker zal een inhoudelijke bijdrage aan het programma leveren.

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus 'Werken met de e-overheid' gemaakt. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.

De cursist leert in de cursus stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. De cursus bestaat meestal uit 4 bijeenkomsten. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen uit en begeleiden de cursisten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Bestel het inspiratieboekje 'Digisterke verhalen — Mensen op weg naar digitaal zelfvertrouwen'.
Bekijk ook onze infomercial over de Digisterker-cursus ‘Werken met de e-overheid’.

In de oranje gekleurde gebieden (gemeenten) op de onderstaande kaart worden Digisterker-cursussen (inmiddels of binnenkort) door openbare bibliotheken aangeboden:

Digisterker is geïnitieerd door Stichting Novay en sinds 1 maart 2014 ondergebracht bij Stichting Digisterker. Digisterker werkt onder andere samen met de Belastingdienst, UWV, SVB, Logius, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Meer weten? Lees dan ook onze flyer.