Digisterker-Nieuwsbrief

Juli 2022

Doe je digiding! voor praktijkonderwijs

Vanaf oktober 2022 is er voor het praktijkonderwijs een speciale variant van Doe je digiding! beschikbaar. In de lessen maken de leerlingen kennis met de digitale overheid, leren zij waar ze digitale (overheids)zaken moeten regelen en waar zij hulp kunnen krijgen. De ontwikkeling van Doe je digiding! voor praktijkonderwijs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een gift van het SIDN-fonds.

Vijf thema’s
Doe je digiding! voor praktijkonderwijs bestaat uit vijf thema’s:

1. De overheid & jij
2. Bank & geldzaken
3. Aan het werk
4. Zorgverzekering
5. Eigen woning

Ieder thema wordt in twee lessen van 45 minuten behandeld. Iedere les bestaat uit een kant-en-klare digibord-presentatie, een docentenhandleiding en een werkblad voor de leerlingen. Het lesmateriaal vormt een invulling voor burgerschapsonderwijs binnen het curriculum praktijkonderwijs.

Afgestemd op belevingswereld en niveau leerlingen
De lessen zijn afgestemd op de belevingswereld en het cognitief- en taalniveau van praktijkonderwijsleerlingen. Het lesmateriaal wordt ontwikkeld en getest in samenwerking met verschillende docenten uit het praktijkonderwijs. Eén van de docenten die de lessen test is Francis Gremmen. Francis is decaan en docent/mentor op praktijkschool De Rijzert in Den Bosch en is erg enthousiast over de lessen. Francis: ‘Het lesmateriaal sluit perfect aan op het niveau van mijn leerlingen. Het nodigt uit tot waardevolle gesprekken over de ervaringen van de leerlingen met de (digitale) overheid. Ik vond het mooi om te merken dat alle leerlingen in de klas betrokken waren. De lessen zijn heel leerzaam en zeer bruikbaar voor praktijkonderwijsscholen. Het maakt ze echt bewust van de digitale zaken die geregeld moeten worden.’

Gratis bestellen vanaf oktober
Vanaf oktober 2022 is Doe je digiding – praktijkonderwijs gratis te bestellen via doejedigiding.nl. Wilt u op de hoogte blijven en als eerste een seintje krijgen zodra het lesmateriaal beschikbaar is? Ga dan naar doejedigiding.nl/praktijkonderwijs en vul uw gegevens in.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Sophie Vijgen, educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker:

E-mailadres: sophie.vijgen@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1108 8145