Digisterker-Nieuwsbrief

Juli 2023

Digisterker-cursusmateriaal uitgebreid met de Digisterker Spellendoos

Om voor afwisseling te kunnen zorgen tijdens de cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ zijn er vanaf nu ook leerzame spellen beschikbaar. Docenten kunnen deze spellen in hun lessen gebruiken als werkvorm. De spellen zijn geschikt om met een groep cursisten te spelen. Cursisten leren daarmee op een ontspannen manier meer over de digitale overheid. En ze leren van elkaar! De spellen zijn te vinden in de Digisterker Spellendoos, met daarin ook een uitleg over hoe de spellen tijdens de les ingezet kunnen worden.

‘Speel en leer’ is het motto van de Digisterker Spellendoos: geef bij de Digisterker Doordenker een slinger aan het welbekende rad van fortuin of speel de leerzame DigiD Quiz. Heeft u samen met uw cursisten zin in een gezellig potje bingo? Gewoon doen! Nog nooit gehoord van de Digisterker Doorschuiver? De hoogste tijd!

Lees hieronder de beschrijvingen van de spellen en speel mee!

Digisterker Doordenker
Een kennisquiz met een (digitaal) rad van fortuin. De vragen over de (digitale) overheid zijn ingedeeld in 4 categorieën: Wist je dat? – Klopt dat wel? – Dat is handig! – Regel maar! Met de beantwoording is een fictief geldbedrag te verdienen. De spelleider bedient op het smartboard een rad van fortuin. De cursisten spelen met een spelkaart op papier of op hun telefoon. Wie het hoogste bedrag heeft vergaard is de winnaar.

Digisterker Bingo
Het bekende bingospel waarbij degene wint die de bingokaart (of een deel daarvan) als eerste vol heeft. De spelleider bedient de (digitale) kooi met bingoballen en houdt op het digitale spelbord de getrokken bingoballen bij. In het spel zijn tussendoor enkele korte intermezzo’s ingebouwd waarin de docent een vraag over de digitale overheid stelt en er daarna een uitleg over geeft. De spelers hebben een bingokaart op papier of op hun telefoon.

DigiD Quiz
Een kennisspel met verschillende vraagtypen, zoals meerkeuzevragen, stellingen, sleepvragen, matchvragen en invulvragen. Deze quiz is geschikt om individueel of in de groep te doen nadat iedereen DigiD heeft aangevraagd.

Digisterker Doorschuiver
Wat regel je waar? Een spel waarin je woorden sleept naar het logo van de betreffende overheidsorganisatie. Deze quiz is geschikt om individueel of in de groep te doen.

Vragen?
Heeft u vragen over de spellendoos of de spellen? Neem dan contact op het Secretariaat Digisterker. Zij helpen u verder:

E-mailadres: info@digisterker.nl
Telefoonnummer: 053 2030 062