Digisterker-Nieuwsbrief

Juli 2024

Ook op digisterkercursus.nl! Nextcloud, het Digisterker Document Management Systeem

Bij het lesprogramma ‘Digisterker – werken met de e-overheid’ hoort de website digisterkercursus.nl. Op deze site staat voor de docent alles wat hij nodig heeft om zijn lessen voor te kunnen bereiden en geven. De website bevat ook materiaal voor de bibliotheekcoördinator, dat gebruikt kan worden bij het organiseren van een Digisterker-cursus of -workshop. Zo kan de docent via de website werkboeken samenstellen en bestellen en vindt de coördinator er o.a. pr-materiaal.

De header en het menu van de website digisterkercursus.nl, die hoort bij de cursus ‘Digisterker – werken met de e-overheid’

Nextcloud – Digisterker Document Management Systeem
Maar op digisterkercursus.nl staat nog veel meer! Zoals het Document Management Systeem Nextcloud. Handig voor een docent als hij (of zij) een werkboek heeft samengesteld of een docentpresentatie heeft aangepast en dit materiaal wil delen met zijn collega-docenten bij dezelfde bibliotheek. Hij zet het samengestelde werkboek of de aangepaste presentatie dan op Nextcloud. Om de bestanden te kunnen uploaden moet hij bij Nextcloud inloggen met zijn Digisterker-docentenaccount. Zijn collega-docenten loggen vervolgens ook in bij Nextcloud met hun account en krijgen zo toegang tot de geüploade bestanden.

Dankzij Nextcloud kunt u altijd en overal materialen delen met collega’s en gezamenlijk werken aan de documenten. En het is ook de plek om uw lesmateriaal veilig te bewaren. Nextcloud, voor het onbewolkt delen van bestanden…

Waar vindt u Nextcloud?
U vindt Nextcloud op digisterkercursus.nl o.a. onder het menu-onderdeel ‘Docenten’. Als u op de tegel ‘Nextcloud’ klikt, komt u op de webpagina met informatie over de cloud-toepassing, waaronder een korte uitleg hoe ermee te werken. U vindt op deze pagina ook de tegel ‘Inloggen op Nextcloud’. Als u hier op klikt, krijgt u het inlogscherm van Nextcloud. Hier kunt u inloggen met uw Digisterker-account.

Ook bibliotheekcoördinatoren en DigiVitaler-docenten kunnen inloggen met hun account op Nextcloud om hun materiaal te uploaden en toegankelijk te maken voor hun collega’s.

Vragen?
Heeft u vragen over Nextcloud? Neem dan contact op het Secretariaat Digisterker. Zij helpen u verder:

E-mailadres: info@digisterker.nl
Telefoonnummer: 053 2030 062