Digisterker-Nieuwsbrief

Mei 2024

DigiVitaler: oefenomgeving les Patiëntenportaal ziekenhuis vernieuwd

Het lesprogramma ‘DigiVitaler – digitale zorg dichterbij’ informeert mensen over nieuwe digitale zorgtoepassingen en laat ze ervaren hoe het is om ermee te werken. Bij de les ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’ oefenen cursisten aan de hand van opdrachten in een oefenportaal van een verzonnen ziekenhuis. Deze oefenomgeving is gebaseerd op een bestaand portaal van een bestaand ziekenhuis, met vergelijkbare onderdelen en functionaliteiten en een vergelijkbare manier van navigeren.

Vanaf nu ziet het oefenportaal van de DigiVitaler-les ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’ er anders uit. De oefenomgeving is aangepast aan de nieuwste versie van het ‘echte’ portaal waarop de omgeving is gebaseerd. Dit had tot gevolg dat ook ander lesmateriaal van de les moest worden vernieuwd. Vandaar dat ook het werk- en antwoordenblad, de presentatie ‘Portaal lokaal’ en de video zijn aangepast.

Gaat u als docent met dit onderwerp aan de slag? Zorg dan dat uw cursisten voorzien zijn van het meest actuele lesmateriaal! Gebruik de vernieuwde les, die u terugvindt op digivitaler.nl (even inloggen als docent).

Waar kan ik de les ‘Patiëntenportaal ziekenhuis vinden?
U vindt het lesmateriaal dat bij de les hoort over het patiëntenportaal van het ziekenhuis terug onder de tegel ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’. Om bij deze tegel te komen gaat u naar de website digivitaler.nl, logt u in met uw docentenaccount en klikt u vervolgens op het menu-onderdeel ‘Lessen’.

De webpagina ‘Lessen’ op digivitaler.nl, na ingelogd te zijn als docent. Als u op de tegel ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’ klikt, komt u bij het het lesmateriaal van deze les, waarvan een deel is aangepast aan de vernieuwde oefenomgeving

De webpagina ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’ op digivitaler.nl, met het lesmateriaal bestemd voor de docent. Onder de tegel ‘Oefenen’ vindt u de aangepaste oefenomgeving. Ook het lesmateriaal onder de tegels ‘Video’, ‘Presentatie lokaal’, ‘Werkblad’ en ‘Antwoordenblad’ zijn aangepast

Meer weten?
Wilt u meer weten over het vernieuwde oefenportaal van de les ‘Patiëntenportaal ziekenhuis’? Of over andere lessen op digivitaler.nl? Neem dan contact op met Jan van Avezaath of Bram te Brake, beiden educatief ontwikkelaar bij Stichting Digisterker. Hun contactgegevens zijn:

E-mailadres: jan.vanavezaath@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 2911 5909

E-mailadres: bram.tebrake@digisterker.nl
Telefoonnummer: 06 1107 5090