Digisterker-Nieuwsbrief

Mei 2024

Twee veelgestelde vragen uitgelicht

Zowel de website Digisterkercursus.nl als de website Digivitaler.nl bevatten het menu-onderdeel ‘Veelgestelde vragen’. In elke nieuwsbrief lichten we er twee vragen uit: eentje over het lesprogramma ‘Digisterker- Werken met de e-overheid’ en eentje over het lesprogramma ‘DigiVitaler’. De Digisterker-vraag is deze keer: “Kan ‘Digisterker – werken met de e-overheid’ ook ingezet worden voor vluchtelingen?” En de DigiVitaler-vraag luidt dit maal: ‘Hoe bieden andere bibliotheken DigiVitaler aan?’ Beide vragen zijn vooral relevant voor coördinatoren.

Ook vluchtelingen (nieuwkomers) hebben baat bij een cursus 'Digisterker - Werken met de e-overheid'. Om ervoor te zorgen dat de inhoud van de cursus beter aansluit bij deze doelgroep is er een aanpak 'Digisterker voor Vluchtelingen' ontwikkeld. De aanpak bestaat uit een handreiking voor coördinatoren van samenwerkende organisaties en aanvullend lesmateriaal voor docenten. Het materiaal wordt via een aparte website beschikbaar gesteld. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u iets weten of delen over DigiVitaler? Meld u aan voor de DigiVitaler Biebtobieb-groep. Hier vindt u ervaringen en verhalen van andere Bibliotheken. Is er relevant nieuws over het lesprogramma, dan laten we dat ook in deze groep weten!

Voor de veelgestelde vragen op Digisterkercursus.nl hoeft u niet in te loggen. Voor de veelgestelde vragen op Digivitaler.nl wel. De vragen bedoeld voor coördinatoren ziet u na ingelogd te zijn als coördinator, de vragen bedoeld voor docenten nadat u bent ingelogd als docent.