Digisterker-Nieuwsbrief

Mei 2024

Ook op digisterkercursus.nl! Digisterker Bingo en Digisterker Doordenker

Bij het lesprogramma ‘Digisterker – werken met de e-overheid’ hoort de website digisterkercursus.nl. Op deze site staat voor de docent alles wat hij nodig heeft om zijn lessen voor te kunnen bereiden en geven. De website bevat ook materiaal voor de bibliotheekcoördinator, dat gebruikt kan worden bij het organiseren van een Digisterker-cursus of -workshop. Zo kan de docent via de website werkboeken samenstellen en bestellen en vindt de coördinator er o.a. pr-materiaal.

De header en het menu van de website digisterkercursus.nl, die hoort bij de cursus ‘Digisterker – werken met de e-overheid’

Maar op digisterkercursus.nl staat nog veel meer! En daarvoor is deze nieuwe rubriek ‘Ook op digisterkercursus.nl!’ In de rubriek wordt zo nu en dan de spotlights gezet op wat er nog meer op digisterkercursus.nl staat. Deze keer willen we twee spellen uit de Digisterker Spellendoos onder de aandacht brengen: Digisterker Bingo en Digisterker Doordenker.

Digisterker Spellendoos
U kunt als docent zorgen voor afwisseling in uw lessen door af en toe samen met uw cursisten een spel te spelen waarmee ze hun kennis kunnen toetsen en vergroten. U vindt de spellen op digisterkercursus.nl onder het menu-onderdeel ‘Cursusmateriaal’. Als u dan op de tegel ‘Digisterker Spellendoos’ klikt, komt u bij de spellen die Digisterker heeft ontwikkeld, waaronder ‘Digisterker Bingo’ en ‘Digisterker Doordenker’. U vindt er ook een handleiding, waarin staat waarom de spellen zijn ontwikkeld en hoe u als docent de spellen in kunt zetten. De spellen zelf bevatten ook een uitleg over hoe het spel te spelen.

Het bekende bingospel waarbij degene wint die de bingokaart (of een deel daarvan) als eerste vol heeft. De spelleider bedient de (digitale) kooi met bingoballen en houdt op het digitale spelbord de getrokken bingoballen bij. In het spel zijn tussendoor enkele korte intermezzo’s ingebouwd waarin de docent een vraag over de digitale overheid stelt en er daarna een uitleg over geeft. De spelers hebben een bingokaart op papier of op hun telefoon.

Een kennisquiz met een (digitaal) rad van fortuin. De vragen over de (digitale) overheid zijn ingedeeld in 4 categorieën: Wist je dat? – Klopt dat wel? – Dat is handig! – Regel maar! Met de beantwoording is een fictief geldbedrag te verdienen. De spelleider bedient op het smartboard een rad van fortuin. De cursisten spelen met een spelkaart op papier of op hun telefoon. Wie het hoogste bedrag heeft vergaard is de winnaar.

Vragen?
Heeft u vragen over de spellen of de spellendoos? Neem dan contact op het Secretariaat Digisterker. Zij helpen u verder:

E-mailadres: info@digisterker.nl
Telefoonnummer: 053 2030 062