Doe je digiding!

Jongeren en de digitale overheid

Het lesprogramma Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid is te bestellen via doejedigiding.nlDoe je digiding! bestaat uit 6 lesmodules, namelijk:

  1. Overheid, burger en DigiD (DigiD aanvragen en activeren)
  2. Identiteit (paspoort en ID-kaart aanvragen)
  3. Bijbaan (inkomstenbelasting terugvragen)
  4. Studeren op mbo (studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen)
  5. Verkeer en vervoer (rijexamen regelen, rijbewijs aanvragen, tenaamstelling voertuig regelen, voertuig verzekeren)
  6. Zorg (zorgverzekering afsluiten en zorgtoeslag aanvragen)

Zorg

De lesmodule Zorg is in samenwerking met Zorgverzekeringslijn ontwikkeld. Doe je digiding! zorgt voor het vergroten van de digitale zelfredzaamheid van jongeren. In de lesmodules wordt gewerkt aan het vergroten van kennis van de (overheids)wereld, het vergroten van digitale informatievaardigheden en competenties mediawijsheid en het vergroten van de woordenschat. De modules sluiten aan bij mens- en maatschappijvakken in het vmbo (leerjaar 4, alle niveaus) en mbo (leerjaar 1, alle niveaus).

Digitale vaardigheden

De lesmodules zijn op diverse vmbo- en mbo-scholen getest, onder andere in samenwerking met bibliotheken. Voor bibliotheken blijken de lesmodules een goede ingang te zijn om op (v)mbo-scholen dienstverlening aan te bieden gericht op digitale geletterdheid.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Angeliek van der Zanden, Programmaleider Jongereneducatie: 06 -27436189. Ook kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Lees in onze privacyverklaring hoe Stichting Digisterker omgaat met uw persoonsgegevens.